Du Mas de Rumoirt
Pyreneese berghonden—Chien de Montagne des Pyrenees—Great Pyrenees

Home Over ons Onze honden Pups Links Contact


Een stukje geschiedenis van het C-nest


Enereo Marquise de Farbruouk  'Neo' - Dame du Lys du Royaume d'Ursita  'Lys'


Rond april 2012 hopen wij met Lys de verre reis naar Italië te maken.  Dat betekent dat we terug gaan naar de 'roots' van 3 van onze honden. Lys komt na 4 jaar terug op de plaats waar ze geboren is! We hebben tot deze combinatie besloten op het waardevolle advies van Elena Vespa. Ook Neo komt gedeeltelijk uit haar lijnen. Die combineert hij met een aantal andere oude interessante bloedlijnen. Vanuit onze visie, een belangrijke combinatie waar we, als alles succesvol is, zeker ook zelf een pupje uit zullen houden! We willen met dit nestje de rastypische elegantie van de 'Vespa-honden' combineren met grootte en structuur, het rustieke type dat de oude Franse lijnen kenmerkt. Neo is met zijn ruim 83 cm. schofthoogte zonder meer een imposante hond. Het karakter van zowel Lys als Neo is rustig en zelfverzekerd. Met de gezondheid is alles prima in orde.

Update!

Wat later dan gepland, zijn wij op 25 juni met Lys op reis gegaan. Een van onze kinderen, Reindert, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Renato', kon ook mee. We hebben een intensieve maar fantastische week gehad, vooral dankzij Elena en Angelo. Ook de ontvangst bij de trotse eigenaren van Neo, Livia en Paolo, was geweldig! Het meest belangrijke is natuurlijk dat de dekking gelukt is. Zowel op 27 als 29 juni is Lys gedekt. We hopen eind juli een echo te laten maken om te zien of ze inderdaad pups verwacht. Als alles goed gaat, zal de geboorte rond 28 augustus 2012 zijn! We hebben Neo tijdens ons verblijf uitvoerig kunnen bekijken. Het is een prachtige hond met een uitgesproken lief  en open karakter. Hij is niet alleen imposant maar heeft, zeker voor zijn omvang, mooie verhoudingen. Zijn gangwerk is krachtig en elastisch. Kortom, de stevige reis meer dan waard!


Update 27 juli 2012

We zijn bij de dierenarts geweest voor een echo. Het was vrij snel duidelijk. Lys verwacht pups! We zijn natuurlijk erg blij dat we dit positieve nieuws kunnen vertellen. We hopen dat de resterende weken van de zwangerschap voorspoedig verlopen. Wij gaan in elk geval vol goede moed aan de slag met de voorbereidingen!


Update 28 augustus 2012

Op 25 augustus 2012 zijn de pups geboren! Lys was al een paar dagen flink onrustig. Het liefst lag ze in een zelf gegraven kuil in de wei. Het verplichte binnen slapen vond ze al helemaal niets. Zaterdag in het begin van de avond merkten we dat ze duidelijk weeën had. Om 20.00 uur werd de eerste pup geboren! De tweede volgde al een kwartiertje later. Na een korte pauze van een uur kwam de derde pup. Het zijn alle drie prachtige complete teefjes, klein maar fijn! We zijn er heel erg blij mee, zeker omdat wij uit dit nest voor ons zelf heel graag een teefje willen houden. Er was nog een vierde pupje, een reutje, dat helaas een paar dagen voor de geboorte overleden is. Jammer, maar het positieve gevoel overheerst gelukkig. De drie dames en Lys doen het geweldig goed. Hieronder vast als voorproefje een foto. We zullen wekelijks foto's en stukjes film van de ontwikkeling van de pups op de site zetten!--------------------------------------------------------------------------------------------------


Vader van de pups: Enereo Marquise de Farbruouk  'Neo'

HD: A
ED: vrij

---------------------------------------------------------------------------
© 2011 - P. Hoek