Du Mas de Rumoirt
Pyreneese berghonden—Chien de Montagne des Pyrenees—Great Pyrenees

  Home Over ons Onze honden Pups Links Contact

Wij zijn Caroline en Peter Hoek.

Met onze 4 kinderen Eelco, Reindert, Laurence en Pieter en onze ’dierentuin’ wonen wij in St. Philipsland, een dorp in de provincie Zeeland. Al sinds 1995 hebben we Pyreneese Berghonden in ons gezin. Met ons eerste teefje Dancy, afkomstig uit de kennel Ursa's Signum, hebben we in 1998 een nest gefokt.

Met de honden bezoeken we af en toe shows. Ook fokken we op hobbymatige basis zo nu en dan een nestje.
Daarbij worden wij begeleid door de internationaal bekende topfokker en raskeurmeester Elena Vespa uit Italië. Drie van onze honden zijn door haar gefokt. Bij het fokken proberen wij de kwaliteiten die de Franse rasstandaard beschrijft zo goed mogelijk te benaderen. Een Pyreneeër hoort tegelijk adel, elegantie en robuustheid uit te stralen. Het spreekt voor zich dat ook een goede gezondheid en een goed karakter daarbij van belang zijn. Een meer uitgebreide rasomschrijving leest u via deze link.

Onze kennelnaam ‘Du Mas de Rumoirt’ verwijst naar de plaats waar we wonen. Vlak bij ons huis liggen de schorren van Rumoirt, een uniek en beschermd schorrengebied. In het Zeeuws dialect mag 'Rumoirt' ook begrepen worden als 'ruum oord', oftewel 'ruim oord'. Wij wonen buitenaf met veel rust en ruimte voor onze kinderen en honden. Onze honden zijn echt onderdeel van het gezin en pups groeien op in huis. Wij geven onze honden een zo natuurlijk mogelijk leven. Zo bewaken zij 'hun' wei met daarin alpaca's (zie foto's). Een situatie waarin een kuddebewaker als de Pyreneeër zich in zijn element voelt. Niet voor niets wordt de Pyreneese Berghond ook de dag van vandaag nog ingezet als beschermer tegen de wolf. 

Wij zijn lid van de Nederlandse rasvereniging, de NVLPH, en fokken binnen de gezondheidsnormen die de vereniging stelt.


© 2011 - P. Hoek